Febra Lalelelor 2D

Regia: Justin Chadwick

Cu: Christoph Waltz, Alicia Vikander, Zach Galifianakis

Gen: romantic, dramă

Durata: 107 min

Data lansării: 15.09.2017

Distribuit in Romania de Forum Film România

În Amsterdamul secolului XVII, o orfană (Alicia Vikander) e forțată să se căsătorească cu un negustor bogat și puternic (Christoph Waltz) – un aranjament nefericit care o salvează de la sărăcie. După ce soțul ei comandă un portret, ea începe o poveste de dragoste pasională cu un pictor (Dane DeHaan), un tânăr artist care se luptă pentru supraviețuire. Încercând să scape din chingile din ce în ce mai strâmte ale negustorului, îndrăgostiții riscă totul și intră pe piața frenetică a bulbilor de lalele, în speranța că vor deveni bogați și liberi.

Ideea acestui film i-a venit producătorului Alison Owen după ce-a aflat de cartea Tulip Fever chiar înainte de a fi publicată și a cumpărat instantaneu drepturile de ecranizare. Era deja în temă, pentru că citise o carte de nonficțiune despre această frenezie olandeză și fusese fascinată de felul în care a fost unul dintre primele semne ale viitoarei burse și întâia dată când banii au fost reprezentați în termeni metaforici, în certificate și în bulbi de lalele. Owen a avut oferte de la regizorii Stephen Spielberg, Ridley Scott și de la producătorul Harvey Weinstein. Însă din cauza a mai multe obstacole, a durat încă 15 ani ca acest film să fie făcut.

Romanul Tulip Fever este o poveste romanţioasă inspirată de acest fenomen istoric şi e scris de Deborah Moggach, autoarea britanică a unor romane de mare succes (şi ele ecranizate) precum The Best Exotic Marigold Hotel şi Heartbreak Hotel.