Omul de zăpadă 2D

The Snowman

Regia: Tomas Alfredson

Cu:  Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Chloë Sevigny, J.K. Simmons

Durata: 125 min.

Premiera: 13 octombrie 2017

Distribuit de Ro Image 2000

Detectivul Harry Hole (Michael Fassbender) investighează dispariția unei femei în prima zi de ninsoare din iarnă, a cărei eșarfă roz a fost găsită înfășurată în jurul unui om de zăpadă.

 

Regizorul

Suedezul Tomas Alfredson (n.1965) s-a lansat cu originalul film dramatic cu vampiri „Låt den rätte komma in / Legături de sânge” (2008) și a fost chemat la Hollywood pentru a adapta romanul cult de spionaj al lui John Le Carré, „Tinker Tailor Soldier Spy / Un spion care știa prea multe” (2011).

 

Autorul

„Omul de zăpadă” este adaptarea unui roman de cunoscutul scriitor norvegian Jo Nesbø (n.1960), ecranizat anterior cu „Hodejegerne/ Vânătorii de capete” (2011). El este inventatorul detectivului Harry Hole la sfârștiul anilor 1990. Cărțile sale s-au vândut până acum în 36 de milioane de exemplare. Este autorul popularei serii pentru copii cu Doctor Proctor, și unul din membrii fondatori ai trupei rock Di Derre, una din cel mai cunoscute formații din Norvgia.

Distribuția

Partiturile secundare sunt asigurate de actori de prestigiu, franțuzoaica Charlotte Gainsboug, protagonista filmelor „Antichrist” și „Nymphomaniac” lui Lars Von Trier, englezul Toby Jones (care l-a jucat și pe Hitchcock și pe Truman Capote), Val Kilmer și chiar moldoveanca Silvia Busuioc, pe care românii o știu din „Selfie #69”.