Moromeții 2

De ce să-l văd?

"Pentru că datorită, sau poate din cauza, educației, oamenii nu vor mai avea legătură cu lumea țărănească pentru că vor fi niște oameni care au rămas să trăiască la țară."

Acest film revine asupra temei după mai bine de 30 ani. De ce? Poate fiindcă primul film se termina cu întrebarea „Unde mergem noi, domnule?”. Perseverența regizorului Stere Gulea se concretizează acum, când vrea să ducă mai departe povestea familiei lui Ilie Moromete, totul într-o Românie atinsă de decreptitudine și răvășită de război, unde venirea la putere a comuniștilor schimbă iremediabil lumea țărănească.

Stere Gulea plasează acțiunea în perioada 1945, atunci când personajul lui Ilie Moromete se poate exprima exact așa cum îi este felul. Lui Niculae, regizorul i-a dat identitatea lui Marin Preda, care a spus de nenumărate ori că se identifică perfect cu personajul. Filmul ,,Moromeții 2” are în distribuție o nouă generație de actori. Garnitura actoricească este schimbată aproape în totalitate. Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Marian Râlea, Andi Văsluian și Cuzin Toma sunt doar câteva nume de referință.

Moromeții 2 2018

Regia: Stere Gulea
Cu: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina,
Durata: 109 minute
Premiera: 16 noiembrie 2018
Distribuit de: Transilvania Film

Rulează la: