Glass 2D

De ce să-l văd?

"S-au generat atât de multe teorii în jurul acestui film, fapt care spune multe despre orizontul de așteptare și despre cât de necesară era această parte a treia a trilogiei."

Nimeni nu se aștepta ca două filme (Unbreakable și Split) aflate la 18 ani distanță și atât de diferite (un action movie despre originea unui supererou și un horror psihologic) să se lege într-un mod atât de bine încât să dea naștere unei trilogii secrete, cu supereroi ce chiar ar putea umbla printre noi și care duc lupte mult mai subtile decât cele din universul Marvel.

Cine ar fi zis că Split ar avea vreo continuare? Dacă acest film a fost de-a dreptul genial ca un film psihologic de sine stătător, introducerea lui Bruce Willis (din Unbreakable) venise ca o intervenție de ordin revelator. Îi avem pe David Dunn (Bruce Willis), Elijah Price sau domnul Glass (Samuel. L. Jackson) și Kevin Wendell Crumb și multiplele sale personalități. Mai puțină confruntare fizică, însă mai multă angoasă livrată de trei personaje puternice- angoasă ce pulsează în încăperile unui sanatoriu.

Glass 2019

Regia: M. Night Shyamalan
Cu: Sarah Paulson, Bruce Willis, Anya Taylor-Joy,James McAvoy, Samuel L. Jackson
Premiera în România:  18 ianuarie 2019
Distribuitor: Forum Film