De ce să-l văd?

Pentru că seamănă cu Hereditary, cel mai bun horror din 2018, dar și pentru Taylor Schilling (actriță nominalizată la Globurile de Aur și Premiile Emmy).

Subiectul acestui film nu-i chiar unul original, l-am mai văzut sub diverse forme în multe alte producții ale genului horror: un copil ce dă dovadă de o inteligență mult peste medie ascunde ceva înfricoșător. Mecanismul după care funcționează acest tip de film de groază e destul de simplu: copiii sunt prin definiție ființe inocente, dar dacă, de fapt, lucrurile nu stau chiar așa, ba dimpotrivă… Ei bine, trailerul pentru Anomalie (The Prodigy) are un efect chiar mai puternic, respectând rețeta menționată și va face ca întrebarea „Ce e în neregulă cu Miles?” să ți se repete obsesiv prin minte toată ziua.  

Sinopsisul sună cam așa: Sarah (Taylor Schilling, actrița care interpretează rolul principal din serialul Orange Is The New Black) este o mamă norocoasă, pentru că fiul ei, Miles (Jackson Robert Scott - dacă ți se pare familiar e pentru că l-ai văzut în It), dă semne că ar fi un mic geniu încă din primele luni de viață. Cu toate acestea, începe să devină din ce în ce mai clar că genialitatea lui ar putea fi cauzată de influența unei forțe malefice. Astfel, Sarah se vede nevoită să aleagă între instinctul matern și siguranța familiei. Alegerea este una cât se poate de grea, iar cea mai decentă soluție e aceea de a încerca să descopere ce sau cine e responsabil pentru răul căruia Miles nu poate să-i reziste.

Ca un fun fact, dar și ca un mic avertisment, în luna octombrie a anului trecut, regizorul Nicholas McCarthy a dezvăluit că o scenă a trebuit să fie reeditată după ce la o vizionare de test publicul a țipat atât de mult încât nu a mai reușit să-și recapete atenția pentru dialogul care a urmat și care era destul de important în economia filmului.

Deci, ce e în neregulă cu Miles? După ce o să vezi trailerul o să-ți dai seama că destul de multe sunt în neregulă cu puștiul genial, cu ochii de culori diferite (dacă ți-a scăpat acest detaliu din trailer, dă-i replay). Ce e în neregulă cu Miles? Posibil că este posedat de Paimon, același spirit malefic din filmul Hereditary, cu care The Prodigy se aseamănă destul de mult. Oricum, răspunsul îl afli pe 8 februarie, direct în sala de cinema. Până atunci, probabil că vei ocoli grădinițele, locurile de joacă pentru copii și îi vei privi cu un pic de suspiciune pe micuții care dau semne că ar fi geniali. 

Ca un mic P.S., mai trebuie menționat că este primul rol într-un film de groază pentru actrița Taylor Schilling. Până acum, cele 6 sezoane de Orange Is The New Black nu i-au lăsat prea mult timp pentru a se implica și în alte proiecte mai serioase. Având în vedere că sezonul 7 va fi și ultimul pentru serialul Netflix, Schilling s-a orientat acum și spre alte orizonturi. Posibil ca genul horror să i se potrivească la fel de bine ca și comedia. În orice caz, prezența ei în această producție, în rolul principal, este o garanție că The Prodigy nu va dezamăgi la capitolul interpretare, având în vedere că Schilling a fost nominalizată la Globurile de Aur și Premiile Emmy pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie.

The Prodigy 2019

Regia: Nicholas McCarthy
Cu : Taylor Schilling, Brittany Allen, Colm Feore, Jackson Robert Scott
Gen film: Horror, Thriller
Rating: IM- 18
Premiera În România: 08.02.2019
Distribuit de: Forum Film Romania