Green Book: O prietenie pe viață 2D

De ce să-l văd?

Dincolo de  presupunerile și stereotipurile inițiale, prietenia lor demonstrează puterea de schimbare a toleranței și înțelegerii, două valori statornice care continuă să rezoneze și astăzi.

Este un film amuzant regizat de Peter Farrelly și îi are în distribuție pe Viggo Mortensen și Mahersala Ali, ambii nominalizați la Premiile Oscar 2019.
În 1962, când Anthony "Tony Lip" Vallelonga (Viggo Mortensen) rămâne șomer, el este de acord să devină șoferul muzicianului Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) timp de două luni, pe durata unui tur în sudul Statelor Unite ale Americii. Surprins să descopere că Dr. Shirley este afro-american, Tony este reticent, însă banii sunt prea buni pentru a trece cu vedere oferta.
Cu o educație aleasă, rafinat și artistic, Dr. Shirley are trei doctorate și este creatorul unei forme inovatoare de muzică, în timp ce Tony este un om obișnuit, apropiat de familia sa, un italian ce iubește muzica rock'n'roll și puiul prăjit. Deși abia se tolerează, ajung să se regăsească într-o lume care îi disprețuiește. De aceea relația lor, care ulterior devine simbiotică, se tranformă într-o prietenie neașteptată. Acțiunea se desfășoară într-un context istoric (America anilor '60) în care rasismul şi prejudecăţile încă sunt o normalitate.

Green Book 2018

Regia Peter Farrelly
Cu Linda Cardellini, Viggo Mortensen, Mahershala Ali
Gen film Biografic Comedie Dramă
Durată 130 minute
Premiera în România: 01.03.2019
Distribuit de: Odeon Cineplex