De ce să văd acest film?

Pentru că polimorful actor Christian Bale face din nou, ca om politic, un rol de Oscar.

Film biografic realizat de Adam McKay (premiul Oscar şi BAFTA în 2016 pentru scenariul “The Big Short”) pentru care actorul Christian Bale a fost recompensat deja cu Globul de Aur. Vorbim despre ascensiunea politică la Casa Albă a lui Dick Cheney în timpul lui Richard Nixon, Gerald Ford şi George H.W. Bush şi acordul cu George Bush Jr. în urma căruia a devenit cel mai influent Vicepreşedinte al SUA din istorie.

Bale evoluează într-o distribuţie remarcabilă din care mai fac parte Amy Adams (“American Hustle”), soţia lui Cheney, Alison Pill (“Milk”) şi Lily Rabe (“No Reservations”), Steve Carell (“Foxcatcher”) ca Donald Rumsfeld, Secretarul pentru Apărare, Tyler Perry (“Gone Girl”) în postura Secretarului de Stat Colin Powell, precum şi Sam Rockwell (“Moon”) în rolul Preşedintelui Bush Jr.

‘Film în film’ cu incursiuni retrospective în evoluţia politică a lui Cheney, asociate cu evenimente cu impact global major (de la bombardarea Cambodgiei sub Nixon la Războiul din Golf sub Bush Sr.) coagulate prin intermediul unui fals epilog, ce pleacă însă toate din trecutul apropiat al omului avid de putere devenit ‘Vice’ în 2000, readus fiind în primplan politic de către Bush Jr. şi responsabil din umbră în anii post-9/11 pentru deciziile esenţiale luate în politica externă şi în redefinirea strategiei de apărare a Statelor Unite.

Vice 2018

Regia: Adam McKay
Cu: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Lily Rabe
Gen film: Biografic, Dramă, Istoric
Durata: 132 minute
Premiera în România: 22.02.2019
Distribuit de: Forum Film Romania