De ce să-l vezi?

"Hellboy este unul dintre cele mai așteptate filme la ora actuală."

Hellboy este un film cu supereroi bazat pe benzile desenate create de Mike Mignola: Darkness Calls, The Wild Hunt și The Storm and the Fury. Primele două filme, Hellboy (2004) și Hellboy II: The Golden Army (2008) au fost regizate de Guillermo del Toro, care a adus în 2006 Pans Labyrinth, câștigător a 3 trofee Oscar, și în 2017, filmul cu 4 premii Oscar, The Shape of Water. Ron Perlman, care a portretizat personajul Hellboy, a refuzat implicarea lui del Toro în noul Hellboy, iar Neil Marshall l-a înlocuit.

Neil Marshall și-a dovedit talentul regizoral prin filmul The Descent, un horror lansat în anul 2005. Din distribuția noului Hellboy fac parte David Harbour, nominalizat la Globurile de Aur pentru rolul în serialul Stranger Things, Ian McShane – cunoscut pentru Deadwood (2004-2006) și Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) și Milla Jovovich, care a jucat în The Fifth Element (1997), Resident Evil: Afterlife (2010)/ Extinction (2007) și The Fourth Kind (2009). Fundalul muzical este asigurat de Benjamin Wallfisch, iar cinematografia de Lorenzo Senatore.

Hellboy este un monstru care luptă împotriva monștrilor, pentru a salva lumea. Puterile lui par a fi singura șansă a omenirii. Acesta va porni în căutarea celor două vrăjitoare, Regina Nimue și soția lui Merlin, motivul dezastrelor petrecute în prezent, și va încerca să le oprească. Sfârșitul lumii e aproape, iar bătălia dintre bine și rău va fi una explozivă și magică.

Hellboy 2019

Regia: Neil Marshall
Cu: Milla Jovovich, David Harbour, Ian McShane, Daniel Dae Kim
Gen film: Acțiune, Aventuri, Fantastic, SF
Durata: 2 ore și 28 minute
Premiera în România: 12.04.2019
Distribuitor: Vertical Entertainment