La cinci pași de tine 2D

De ce să-l vezi?

"Pentru povestea intensă, care ar putea să fie o lecție de viață pentru noi toți."

Filmul este regizat de Justin Baldoni, cunoscut pentru rolul din Jane the Virgin (Rafael Solano). În rolurile principale sunt Cole Sprouse, care a jucat în multe seriale populare, cum ar fi Friends, The Suite Life of Zack & Cody sau Riverdale și Haley Lu Richardson, care a făcut parte din distribuția filmelor Split (2016), The Edge of Seventeen (2016) și Columbus (2017).

Filmul descrie o iubire contagioasă, o poveste de dragoste căreia i se preconizează un final tragic. Între doi pacienți cu fibroză chistică, Stella și Will, începe să se formeze o legătură puternică, chiar dacă aceștia sunt forțați să stea la distanță unul de celălalt (după cum spune și titlul filmului). Will este genul de persoană rebelă, care încalcă regulile, un pesimist (,,nimic nu o să ne salveze viețile”) nepăsător și adeptul umorului negru. Stella, în schimb, ia totul în serios, este conștiincioasă și are încă speranța că lucrurile se vor îndrepta. Tocmai din aceste contradicții rezultă idila dintre cei doi protagoniști. Tot universul ei se învârtea în jurul tratamentului, până să îl cunoască. Prin el, descoperă o altă versiune a ei, care e cucerită de stilul lui de a vedea lucrurile și e gata să-și asume riscuri.

Lupta neîntreruptă cu boala este mai ușor de suportat, atunci când Stella descoperă că lângă Will trăiește cu adevărat, în acest spital care se transformă într-un cadru romantic.

Filmele care s-au folosit de un fir narativ asemănător și de aceeași atmosferă romantică de spital, cum ar fi The Fault in Our Stars (2014), It's Kind of a Funny Story (2010) sau Me and Earl and the Dying Girl (2015), s-au bucurat de un succes enorm și, cu siguranță, acest film va avea un impact la fel de mare asupra publicului.

Five Feet Apart (2019)
Regia: Justin Baldoni
Cu: Cole Sprouse, Haley Lu Richardson
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Durata: 116 minute
Premiera în România: 03. 05. 2019
Distribuitor: Ro Image 2000