De ce să-l vezi?

“Dark Phoenix” este un film pe care nu trebuie să îl ratezi, dacă îți plac supereroii.

Este posibil ca franciza “X-Men” să ajungă la final prin “Dark Phoenix”, un film produs de 20th Century și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, urmare a filmului X-Men: Apocalypse (2016). Dark Phoenix aduce din nou în atenția noastră personajele din benzile desenate Marvel, ce au rezistat eroic în timp, în preferințele publicului.  Fascinanta lume X-Men descrie atât partea umană, cât și cea mutantă a personajelor. Sentimentele umane se îmbină cu dorința animalică de a distruge.

Într-o misiune în spațiu, Jean Grey e expusă unei forțe cosmice, ceea ce îi transformă puterile telepatice și telekinetice într-un haos interior greu de controlat, ce s-ar putea revărsa peste întregul univers. Dacă ar fi să ne gândim la două cuvinte ce ar putea să o descrie pe Jean Grey în noua ipostază,  acestea ar fi putere și instabilitate. Străbătută de acea forță, va ajunge la potențialul ei maxim – o nestăpânită putere ce ar putea deforma întreaga realitate. Inițial este confuză, speriată și dorește să scape de toată presiunea la care e supusă, dar mai târziu va căpăta o siguranță distructivă și va decide să-și folosească puterile actualizate. Oamenii X trebuie să înfrunte inimaginabila putere a lui Jean Grey. Mutanții se confruntă cu o situație destul de delicată, din moment ce inamicul lor principal este chiar un membru al familiei. Vor putea să salveze lumea, fără ca Jean să fie rănită?

“Dark Phoenix” este regizat de Simon Kinberg, iar în prim-plan o întâlnim pe Sophie Turner, cunoscută pentru rolul Sansa Stark, în faimosul serial “Game of Thrones”.

Dark Phoenix 2019

Regia: Simon Kinberg
Cu: Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Tye Sheridan, Michael Fassbender, James McAvoy, Sophie Turner
Gen film: Acțiune, Aventuri, SF
Durata: 120 minute
Premiera în România: 07.06.2019
Distribuitor: Odeon Cineplex