De ce să-l vezi?

“Ma” este un horror psihologic menit să te bântuie.

Sue Ann este o singuratică din orașul Ohio, care trăiește într-o casă ce ascunde o mulțime de secrete. Maggie, proaspăt mutată în oraș, plănuiește împreună cu noii prieteni o petrecere. Există, totuși, un impediment: nu au vârsta legală să cumpere băutură. Întâmplarea face ca Sue Ann să fie la locul potrivit, la momentul potrivit.

Atunci când Maggie îi cere misterioasei femei să cumpere băutură pentru ea și prietenii ei, aceasta acceptă. Ba mai mult, Sue Ann le face tinerilor o propunere de nerefuzat: aceștia pot petrece, fără să fie deranjați, în subsolul locuinței ei. Există, însă, câteva reguli ale casei: unul dintre adolescenți trebuie să rămână treaz, este strict interzis accesul la etaj și întreaga gașcă trebuie să îi spună “Ma”. Maggie și prietenii acesteia au fost puțini sceptici înainte să vadă locul, dar în momentul în care au intrat în casa străinei, s-au lăsat duși de val și petrecerea a început. Ospitalitatea lui Sue Ann se va transforma într-o încercare obsesivă de a fi permanent în viața tinerilor, care își vor da seama că subsolul de care erau atât de încântați la început, devine un loc pe care trebuie să-l evite cu orice preț.

Filmul “Ma” reușește să surprindă o atmosferă de coșmar, în care personajele își doresc cu disperare ca această tortură să ajungă la final. Este regizat de Tate Taylor, cunoscut pentru “Get on Up” (2014), “Pretty Ugly People” (2008) și “The Help” (2011), iar în rolul Ma, o întâlnim pe Octavia Spencer, pe care o știm din “Hidden Figures” (2016) și “Fruitvale Station” (2013).

Ma 2019

Regia: Tate Taylor
Cu: Octavia Spencer
Gen film: Dramă, Horror, Thriller
Durata: 99 minute
Premiera în România: 07.06.2019
Distribuitor: Ro Image 2000