De ce să-l vezi?

The Lion King te va purta într-o călătorie emoționantă și nostalgică.

The Lion King ne teleportează în savana africană, unde se naște un viitor rege. Simba îl idolatrizează pe tatăl său, regele Mufasa și ia foarte în serios atribuțiile care vor susține destinul său regal. Nu toți se bucură, însă, de venirea moștenitorului la tron. Simba este predestinat să fie un puternic rege încă din momentul în care a fost născut. Încrezător în propriile forțe, puiul de leu, care abia așteaptă să devină rege, a învățat de la părinții acestuia să respecte ciclul vieții, dar oricât de mult ar încerca să-și ia în serios atribuțiile și să pună în aplicare sfaturile lui Mufasa, tot se găsesc animale care să se ridice împotriva lui. Scar, fratele lui Mufasa, are planurile sale, în drumul spre titlul de rege. Simba va fi exilat, iar acesta trebuie să-și dea seama cum să ia înapoi ceea ce este al lui de drept.

Disney a avut un succes răsunător cu animația originală – considerată o capodoperă, atât de public, cât și de critici, clasicul din 1994 bucurându-se de două premii Oscar.

Noul Lion King este regizat de Jon Favreau, producătorul filmelor “Avengers: Endgame (2019)”, “Iron Man” (2008), “Chef” (2014) și “Swingers” (1996). Distribuția îi include pe Seth Rogen (“This Is The End”, “Superbad”, “Pineapple  Express”, “Knocked Up”), Donald Glover (“Solo:A Star Wars Story”, “Atlanta”, “The Martian”, “Spider-man: Homecoming”) și Chiwetel Ejiofor (“12 Years a Slave”, “Dirty Pretty Things”, “Serenity”, “2012”).

Donald Glover va fi viitorul rege, Simba, iar Beyoncé Knowles-Carter o va aduce la viață pe Nala. Nala s-a împrietenit cu Simba de când erau pui. Competitivă și puternică, aceasta s-a transformat în timp într-o leoaică matură, îngrijorată de viitorul ținuturilor Pride. Când se va întâlni din nou cu Simba, speranța revine, iar neînfricata Nala îl încurajează să ajungă cine e menit să fie. James Earl Jones va fi iubitorul și înțeleptul tată al lui Simba, Mufasa, reluând performanța din animația clasică. Chiwetel Ejiofor îl va interpreta pe unchiul ticălos al lui Simba, Scar, care a crezut întotdeauna că el este cel mai în măsură să conducă ținuturile. Alfre Woodard intră în rolul lui Sarabi, mama lui Simba, puternica și sofisticata nevastă a lui Mufasa. JD McCrary va fi varianta tânără a lui Simba, iar varianta tânără a lui Nala va fi interpretată de Shahadi Wright Joseph. Regele este respectat de majoritatea animalelor, dar nu este, însă, și cazul hienelor. Acestea sunt interpretate de Florence Kasumba (Shenzi), Eric André (Azizi) și Keegan-Michael Key (Kamari). Hienele se tem de răgetul impresionant și intimidant al lui Mufasa, deci în momentul în care Scar le promite respectul și prestigiul mult dorit, hienele devin aliații lui. Shenzi este liderul, care ar face absolut orice pentru putere, Azizi, un sarcastic, care nu îmbrățișează același convingeri ca restul găștii, iar Kamari este cel mai inteligent și impulsiv personaj din grupare.

Jon Favreau a declarat că nu a refăcut povestea și că noul “The Lion King” va păstra atmosfera celui original, doar că va adăuga mai multă emoție și mai mult realism.

The Lion King 2019

Regia: Jon Favreau
Cu: Donald Glover, Seth Rogen, Alfre Woodard, Chiwetel Ejiofor, Keegan-Michael Key, Amy Sedaris
Gen film: Animaţie, Aventuri, Dramă, Familie, Muzical
Durata: 118 minute
Premiera în România: 19.07.2019
Distribuitor: Forum Film România

Rulează la: