De ce să-l vezi?

Noul film Angry Birds va fi o aventură comică pentru toate vârstele.

“The Angry Birds 2” este bazat pe jocul video cu același nume, creat de Rovio Entertainment. Filmul, continuarea primului din 2016, este produs de Columbia Pictures, Rovio Animation și Sony Pictures Animation, scris de Peter Ackerman, Eyal Podell și Jonathon E. Stewart, distribuit de Sony Pictures Releasing și regizat de Thurop Van Orman, împreună cu John Rice. Din distribuție fac parte Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader și Peter Dinklage, care au fost prezenți și la primul film, împreună cu nou-veniții Leslie Jones, Rachel Bloom, Nicki Minaj, Awkwafina, Sterling K. Brown și Eugenio Derbez.

Ne așteptăm la un proiect ambițios, din moment ce este regizat de Thurop Van Orman, creatorul desenelor animate “The Marvelous Misadventures of Flapjack” (nominalizate la premiile Emmy), care au rulat pe Cartoon Network și au cucerit publicul de toate vârstele. De asemenea, Thurop mai este cunoscut și pentru “Adventure Time” (2010-2018) și “The Powerpuff Girls” (2003-2004). Distribuția este impresionantă, incluzându-i  pe Bill Hader, Tiffany Haddish și Awkwafina. Bill Hader (nominalizat la Globurile de Aur) a jucat în “The Skeleton Twins” (2014), “Inside Out” (2015), “Trainwreck” (2015) și în serialul “Barry” (2018-2019). Tiffany Haddish, câștigătoare a unui premiu Emmy, a fost personajul Dina în “Girls Trip”, iar pe Awkwafina o știm din filmul de succes “Crazy Rich Asians” (2018), nominalizat la Globurile de Aur.

Regele Mudbeard, conducătorul găștii Bad Piggies, vrea să se răzbune pe mânioasele păsări, după ce acestea i-au devastat pământurile într-o bătălie, ceea ce va duce la un război comic care nu pare că se va sfârși decât prin apariția unei misterioase păsări purpurii, pe nume Zeta, care pune în pericol condițiile de trai ale ambelor tabere. Aceștia  se confruntă cu posibilitatea unei ere glaciare ce e pe cale să se arate în viitor, deci porcușorii și păsările trebuie să-și unească forțele, pentru a împiedica aceste evenimente.

Vocile din spatele personajelor le aparțin următorilor: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Danny McBride, Peter Dinklage, Zach Woods, Pete Davidson, Lil Rel Howery, and Beck Bennett.

Primul film “The Angry Birds” a fost lansat în Statele Unite pe 20 mai 2016, a avut parte de păreri împărțite din partea criticilor, dar publicul a iubit această animație, având încasări mondiale de peste 352 milioane de dolari, ajungând al doilea film bazat pe un joc video, cu cele mai mari încasări. Ne așteptăm ca publicul să aibă aceeași reacție și în cazul noului film, care va fi lansat la noi pe 9 august.

The Angry Birds Movie 2 (2019)

Regia: Thurop Van Orman, John Rice
Cu: Peter Dinklage, Dove Cameron, Awkwafina, Sterling K. Brown, Bill Hader
Gen film: Acțiune, Animație, Aventuri, Comedie, Familie
Durata: 99 minute
Premiera în România: 09.08.2019
Distribuitor: InterComFilm Distribution

Rulează la: