A fost odată la... Hollywood 2D

De ce să-l vezi?

Pentru că este regizat de Tarantino, unul dintre cei mai importanți regizori din lume, iar în rolurile principale întâlnim două nume mari: DiCaprio și Brad Pitt.

Noul film al cineastului Quentin Tarantino, “Once Upon A Time … In Hollywood”, ce va avea premiera pe 16 august (data semicentenarului festivalului de la Woodstock), reprezintă fără îndoială cel mai aşteptat eveniment cinematografic al lunii august.

Povestea se petrece cu 50 de ani în urmă într-un Los Angeles în care un star de televiziune a cărui celebritate a început să scadă (Leonardo DiCaprio), însoţit de dublura sa pentru cascadorii (Brad Pitt), caută să îşi revigoreze cariera în industria filmului hollywoodian. 1969. În urechile unei generaţii anti-război răsună muzica lui Janis Joplin, Jimi Hendrix şi Joan Baez, dar şi a celor de la The Doors, Creedence, The Who şi Beatles (la ultima lor apariţie live). Neil Armstrong păşeşte pe Lună iar Papa îl şterge pe Valentin din calendarul roman al sfinţilor. Se înregistrează primul caz de SIDA în Statele Unite dar şi ultimele crime ale ucigaşului în serie “Zodiac Killer”, a cărui identitate rămâne şi acum necunoscută.

Scooby-Doo îşi face apariţia la televizor în US, în timp ce Monty Python se lansează la BBC. Doi membri ai Partidului Black Panther sunt împuşcaţi în somn de poliţiştii din Chicago. La Hollywood, Al Pacino debutează în dramedia “Me, Natalie” iar Sharon Tate este omorâtă de prozeliţii lui Charles Manson în Beverly Hills. Box-office-ul este dominat de “Butch Cassidy and the Sundance Kid”, “The Midnight Cowboy” şi “Easy Rider”, iar Oscarul se duce la John Schlesinger. Cinematografele sunt inundate de Western-uri revizioniste (“True Grit”, “The Wild Bunch”, “Support Your Local Sheriff!”). Intrăm de aici în realitatea lui Tarantino, una “Realer than the Real World”. Cariera lui Rick Dalton, fostă vedetă de Western TV, este în declin datorită alcoolului iar el plânge după faima pierdută, în schimb prietenul său cascador Cliff Booth, fosta lui dublură, nu are probleme existenţiale mulţumindu-se să îl învingă pe Bruce Lee pe platoul de filmare de la “The Green Hornet” şi să trăiască fericit într-o rulotă amărâtă.

După ce prinde un rol de bad guy în serialul “Lancer” (Western difuzat de CBS între ‘68 şi ‘70), lui Rick i se oferă un rol într-un Spaghetti Western la Roma. Între timp, în vecinătatea lui s-a mutat cuplul Roman Polanski-Sharon Tate, iar Rick şi Cliff descoperă accidental un plan de ucidere a celor doi de către Charles Manson. O eră, cea a anilor ’60, se încheie, însă spiritul Hollywood-ului continuă să trăiască.

Un basm elegiac despre demonii care continuă să erodeze din interior lumea cinematografiei, o poveste stranie despre (auto)distrugere şi metamorfozare într-un oraş care îşi cultivă spiritele rele, spusă pe muzica lui Mamas & the Papas şi Neil Diamond cu umorul cinic specific lui Tarantino şi împănată de referinţe Pop culture, de la “Once Upon a Time in the West” şi serialul “Mannix” la Musso & Frank Grill, restaurantul cunoscut ca “the genesis of Hollywood”, şi KHK-AM ‘Boss Radio’, popularul post de radio din L.A. din anii ‘60.

Once Upon a Time in Hollywood (2019)
Regia: Quentin Tarantino
Cu: Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt
Gen film: Comedie, Dramă
Durata: 165 minute
Premiera în Romania: 16.08.2019