Povești de groază de spus pe întuneric 2D

De ce să-l vezi?

“Scary Stories to Tell in the Dark” aduce aminte de filmul “It”, în care un grup de tineri trebuie să-și învingă temerile, pentru a-și salva viețile.

“Scary Stories to Tell in the Dark” este regizat de André Øvredal, bazat pe o serie de cărți de copii cu același nume, de Alvin Schwartz. Scenariul a fost adaptat de Dan și Kevin Hagerman, dintr-o ecranizare a unei povești, produsă de Guillermo del Toro, Patrick Melton și Marcus Dunstan. Filmul, o co-producție Statele Unite și Canada, îi aduce în distribuție pe Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows și Lorraine Toussaint. Pe Zoe Colletti o știm din “Annie” (2014) și “Wildlife” (2018), pe Michael Garza l-am văzut în “Wayward Pines” (2016) și ”The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” (2014), iar Gabriel Rush este cunoscut pentru rolul în  filmul “Far from the Tree” (2017), pentru care a și câștigat două premii, la IndieFEST Film Awards și LA Shorts Awards.

Acțiunea se petrece în America anului 1968. Cum fiecare oraș are poveștile lui înspăimântătoare și locurile sale bântuite, așa se întâmplă și cu orășelul din Mill Valley. Cu mult timp în urmă, o fată ce provenea dintr-o familie înstărită a dispărut în mod misterios, lăsând în urma ei o mulțime de legende despre spirite și monștri, care ar bântui casa în care a locuit aceasta. Această poveste atrage adolescenții din împrejurimi și îi face să se aventureze în locul blestemat, pentru a verifica dacă tot ce se spune este real. În casa fetei, aceștia găsesc o carte cu monștri, ce i-a aparținut. Din acest punct, totul începe să scape de sub control, când monștrii prezenți în file ajung să prindă viață și devin din ce în ce mai puternici, cu cât fricile lor devin mai mari.

Scary Stories to Tell in the Dark 2019

Regia: André Øvredal
Cu: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur, Gabriel Rush, Dean NorrisGen film: Horror
Premiera în România: 23.08.2019
Distribuitor: Ro Image 2000, Prorom