De ce să-l vezi?

Ang Lee și Will Smith îți vor oferi o călătorie vizuală incitantă.

“Gemini Man” este un thriller SF regizat de Ang Lee, după un scenariu de David Benioff, Billy Ray și Darren Lemke. Filmul îi are în rolurile principale pe Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen și Benedict Wong și spune povestea unui asasin de elită, care devine ținta unui agent înzestrat cu abilități remarcabile, care se dovedește a fi clona tânără a acestuia. Ideea filmului s-a născut în 1997 și o mulțime de regizori, incluzându-i pe Tony Scott, Curtis Hanson și Joe Carnahan, au încercat să o transpună într-un film de-a lungul timpului, dar lucrul acesta s-a întâmplat, se pare, când Ang Lee a decis să ia asupra lui acest proiect, cu Paramount având drepturi de distribuție. Filmările au ținut din februarie până în mai 2018.

Henry Brogan, un asasin plătit de guvern, simte că îmbătrânește și se pregătește să renunțe la carieră. Aceste planuri sunt amânate în momentul în care acestuia i se oferă o nouă misiune, cea mai marcantă dintre toate. Acesta pornește pe urmele unui agent destul de greu de prins. Când în sfârșit cei doi se găsesc față în față, Henry este șocat de faptul că persoana pe care trebuia să o distrugă este clona lui, pe nume Junior. Eroul nostru trebuie să descopere adevărul din spatele creării lui Junior și să-l salveze din această lume coruptă.

Will Smith, recognoscibilul actor din “Men in Black”, “I Am Legend”, “The Pursuit of Happynes” și “Aladdin” (lansat anul acesta), va juca rolul lui Henry Brogan, cunoscut drept cel mai bun ucigaș al generației lui și rolul clonei acestuia, Junior. Mary Elizabeth Winstead (“10 Cloverfield Lane”, “Scott Pilgrim vs. the World”) va intra în pielea personajului Danny Zakarweski, care-i rămâne loială lui Henry, chiar și după ce află că acesta este ținta unui asasin. Clive Owen (“Closer”, “Children of Men”, “Inside Man”) va fi Clayton Varris, cel ce conduce programul Gemini și cel care l-a creat pe Junior, iar Benedict Wong va fi Baron, un coleg de-al lui Henry. De asemenea, în distribuție îi mai întâlnim pe Linda Emond, Theodora Miranne și Douglas Hodge, interpretându-i pe Janet Lassiter, Kitty și Jack Willis. 

“Gemini Man”, bazat pe un concept adus de Darren Lemke în 1997, a fost la început programat să fie produs de Walt Disney Pictures, cu Don Murphy producător și Tony Scott regizor, dar proiectul a fost amânat. Acum filmul se află în mâinile apreciatului regizor Ang Lee, care a câștigat două trofee Oscar în 2006, pentru filmul “Brokeback Mountain” și în 2013, pentru “Life of Pi”. Lee mai este cunoscut pentru “Lust, Caution” și “Crouching Tiger, Hidden Dragon”.

“Gemini Man” este, cu siguranță, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019.  Este produs de Fosun Gropu Forever Pictures, distribuit internațional de Paramount Pictures, iar în România de Ro Image 2000.

Gemini Man 2019

Regia: Ang Lee
Cu: Mary Elizabeth Winstead, Will Smith, Clive Owen, Benedict Wong
Gen film: Acțiune, Dramă, SF, Thriller
Premiera în România: 11.10.2019
Distribuitor: Ro Image 2000