De ce să-l vezi?

Midway este un film antrenant, bazat pe întâmplări istorice incredibile.

Roland Emmerich este regizorul din spatele celor mai reușite filme militare ale zilelor noastre, cu secvențe de luptă incredibile. Cunoscut, în special, pentru “Independence Day” (1996) și “Godzilla” (1998), Emmerich revine cu un film istoric de acțiune promițător, ce dispune de actori pe măsură: Patrick Wilson (“Insidious”), Woody Harrelson (“True Detective”), Ed Skrein (“Deadpool”), Aaron Eckhart (“The Dark Knight”), Luke Evans (“Dracula Untold”), Mandy Moore (“A Walk to Remember”), Dennis Quaid (“Far from Heaven”), Nick Jonas (“Jumanji: Welcome to the Jungle”), Luke Kleintank (“Person of Interest”), Keean Johnson (“Alita: Battle Angel”), Etsushi Toyokawa (“Love Letter”) și Tadanobu Asano (“Thor”).

Filmul are la bază un eveniment real din 1942, bătălia de la Midway, cea mai importantă bătălie navală din războiul din Pacific, între forțele americane și flota militară japoneză. Trupele americane doresc să demonstreze că navele lor sunt superioare și că nu vor cunoaște eșecul. Având soldați care își folosesc instinctele și curajul pentru a fi în avantaj, americanii au reușit să-și învingă adversarii, chiar dacă erau depășiți numeric. Filmul ne prezintă cea mai precisă lovitură din istoria războaielor navale și tipologia omului care lucrează în echipă și riscă totul pentru victorie.

“Midway” este distribuit internațional de Lionsgate și produs de Roland Emmerich și Harald Kloser, alături de producătorul executiv Wes Tooke, care a scris și scenariul.

Midway

Regia: Roland Emmerich

Cu: Woody Harrelson, Mandy Moore, Patrick Wilson, Luke Evans

Gen film: Acţiune, Dramă, Istoric, Război

Durata: 138 minute

Premiera în România: 15.11.2019

Distribuitor: Vertical Entertainment