Doctor Sleep 2D

De ce să-l vezi?

Dacă îți plac romanele lui Stephen King, trebuie să vezi “Doctor Sleep”.

“Doctor Sleep” este adaptarea romanului cu același nume, scris de Stephen King (în 2013) și continuarea clasicului horror “The Shining”. După o perioadă lungă de timp de la evenimentele din “The Shining”, adultul Dan Torrence, interpretat de Ewan McGregor, care se luptă cu o traumă din copilărie, întâlnește o fetiță cu puteri asemănătoare puterilor lui și încearcă să o protejeze de un cult, știut sub denumirea The True Knot. Regizorul a explicat că este inspirat din romanul “Doctor Sleep”, dar că, în același timp are legătură cu universul cinematografic pe care l-a creat Kubrick în filmul “The Shining”.

Încă afectat de trauma îndurată în copilărie la Overlook, Dan Torrance s-a luptat să-și găsească pacea interioară, dar speranța că ce s-a întâmplat atunci va fi îngropat în timp se spulberă odată cu apariția unei adolescente curajoase, pe nume Abra, care posedă puteri extrasenzoriale. Aceasta își dă seama rapid că Torrance are aceleași puteri și își dorește cu disperare ajutorul acestuia împotriva cultului The True Knot, care se hrănește din puterile inocenților, pentru a fi nemuritori. Formând o alianță atipică, cei doi vor intra într-o luptă riscantă, sperând să nimicească forțele întunecate.

Filmul este regizat de Mike Flanagan, creatorul serialului “The Haunting of Hill House”. Flanagan a mai regizat în 2017 un alt film inspirat dintr-un roman de Stephen King: “Gerald’s Game”. Din distribuție fac parte Rebecca Ferguson (“Mission: Impossible”), Ewan McGregor, câștigător la Globurile de Aur pentru filmul “Fargo” (2014) și Jacob Tremblay (“Good Boys”).

Doctor Sleep

Regia: Mike Flanagan

Cu: Rebecca Ferguson, Ewan McGregor, Cliff Curtis

Gen film: Horror

Durata: 153 minute

Premiera în România: 22.11.2019

Distribuitor: Vertical Entertainment