De ce să-l vezi?

“Frozen II” este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului și sigur nu va dezamăgi.

“Frozen II”, al 58-lea film produs de Walt Disney Animation Studios, este continuarea filmului “Frozen” din 2013 și marchează întoarcerea regizorilor Chris Buck și Jennifer Lee, producătorului Peter Del Vecho și compozitorului Christophe Beck. Lee a scris și scenariul alături de Allison Schroeder, după o poveste de Buck, Lee, Marc E. Smith și Anderson-Lopez. În distribuție rămân Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad și Santino Fontana, cărora li se alătură Sterling K. Brown, Evan Rachel Wood, Alfred Molina, Martha Plimpton, Rachel Matthews și Jason Ritter.

Primul film “Frozen”, lansat în 2013, a câștigat două premii Oscar, la categoriile “Best Animated Feature Film of the Year” și “Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song”. Chris Buck și Jennifer Lee au lansat la doi ani distanță și un scurtmetraj de 8 minute, intitulat “Frozen Fever”, în care Elsa este determinată să organizeze cea mai tare petrecere cu ocazia zilei de naștere a surorii sale, dar puterile ei reprezintă un risc prea mare pentru siguranța tuturor.

The past is not what it seems. You must find the truth.

Dar ce se va întâmpla în noul film? După trei ani de la evenimentele din primul, lucrurile par să-și urmeze cursul obișnuit, fără întâmplări care să pună în pericol regatul Elsăi. Până când, într-o zi, Elsa începe să audă un sunet straniu din nord, care o cheamă. Împreună cu Anna, sora acesteia, Kristoff, Olaf și Sven, Elsa pornește într-o călătorie periculoasă în afara ținutului natal, Arendelle, pentru a descoperi forța care o atrage, originile puterilor ei și pentru a-și salva regatul. În această călătorie îl vor întâlni pe Honeymaren, un spirit liber care vrea să aducă pacea în pădurea fermecată, din afara regatului. În primul “Frozen”, Elsa s-a temut că puterile ei ar putea fi distuctive și s-a izolat pentru siguranța celor din jur, dar acum speră că acestea sunt de ajuns pentru a salva lumea.  Trecutul nu e ceea ce pare, iar Elsa va trebui să îl descifreze, până nu e prea târziu. 

Regizorii au spus că această continuare va răspunde întrebărilor care au rămas fără răspuns în primul film: De ce are Elsa puteri magice? De ce s-a născut Anna fără puteri? Unde mergeau părinții acestora când vasul s-a scufundat? și multe altele.

A fost anunțat că Sterling K. Brown va da viață unui locotenent pe nume Destin Mattias,  care a lucrat pentru bunicul puternicei Elsa, Regele Runeard, și și-a petrecut 30 de ani din viață prins în pădurea din afara țării natale. Iar rolul lui Evan Rachel Wood va ajuta la descifrarea unor mistere, care vor clarifica originile personajului principal.

Ideea de a face continuarea uneia dintre cele mai iubite animații din toate timpurile era necesară. Regizorul Chris Buck a dezvăluit că a simțit multă presiune asupra lui și că așteptările au fost mari, dar în același timp a meritat, dându-și seama că se îndrăgostește de acele personaje și că mai sunt multe lucruri de spus în această poveste. Kristen Bell a spus despre a doua parte că este mai matură decât prima și că va fi pe placul publicului, indiferent de vârstă. ,,Cred că fanii primului film, care erau mult mai tineri atunci când a fost lansat și care ar putea să creadă că Frozen nu mai este pentru ei, vor avea o surpriză plăcută.”

Frozen II

Regia: Chris Buck, Jennifer Lee

Cu: Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Jonathan Groff, Idina Menzel, Josh Gad

Gen film: Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic, Muzical

Premiera în România: 22.11.2019

Distribuitor: Forum Film România