Sub Tâmpa

Sub Tâmpa aduce un concept unic în România: gastronomia transilvăneană neo-tradițională. Culese cu migală din cărți și manuscrise din timpuri îndepărtate, rețetele tradiționale românești sunt reinterpretate cu măiestrie.


Rețete autentice românești. Redescoperite. 


Sub Tâmpa aduce un concept unic în România: gastronomia transilvăneană neo-tradițională. Culese cu migală din cărți și manuscrise din timpuri îndepărtate, rețetele tradiționale românești sunt reinterpretate cu măiestrie de către Chef Mădălina Santa, în stilul bucătăriei clasice, cu accente presărate prin istorie de diversele influențe ale marilor bucătarii occidentale. 

Bucătăria tradițională românească, așa cum o știm astăzi, este în mare parte limitată doar la a doua jumatate a secolului 19, însă autentic românesc înseamnă, printre altele, stridii, scoici de râu și raci. După luni de cercetare, aducem la lumină rețete de la 1600, până la 1900, atât din bucătăria nobilimii, cu influențe franțuzești și austrieci, cât și din cea a oamenilor de rând, care își trimiteau de multe ori rețete pe vederi și cărți poștale. 

Sub Tâmpa își propune să readucă la viață bucătaria românească autentică a vremurilor de demult — nu doar pe cea țărănească, așa cum se regăsește în meniurile celor mai multe restaurante cu specific românesc din Brașov și din țară. Totodată, punem un accent deosebit pe ingredientele folosite, acestea fiind proaspete și cu origini istorice în gastronomia românilor. 

De asemenea, ne mândrim cu reintroducerea în meniul tradițional românesc a unor mâncăruri uitate, cum ar fi racii și porcul de mangaliță, și suntem, în același timp, atenți la mâncărurile nou apărute. Bucătăria românească trebuie să redevină dinamică și creativă, chiar dacă anumite ingrediente provin din alte zone.

  • Adresa: Aleea de sub Tâmpa
  • Telefon: 0740316661
  • Program: Ma-D: 17:00-22:30