Sincer, n-ai cum să ai prea multe coffee joints în oraș. Tocmai de aceea de fiecare dată când auzim că se deschide un local nou în Cluj unde ne putem savura doza zilnică de energie, ne grăbim negreșit să-l luăm la puricat. Am făcut asta și la Kups, un local nou de pe Andrei Șaguna, și n-am regretat deloc. Din contră.
Kups merge pe un principiu pe care-l regăsim tot mai des la localurile din Cluj: less is more, less referindu-se la less space. Cafeneaua e destul de micuță, lucru care-i oferă o doză de intimitate și sincer ne gândim că ideea localului a fost din start să recreeze vibe-ul de „acasă”. Poți scana întreaga cafenea dintr-o singură privire și poți vedea toți pașii făcuți de barista pentru a-ți face cafeaua - care poate fi un fel de experiență de învățare. Dar acum să trecem la partea care pe noi ne-a lăsat puțin mască: prețurile. Nu găsești un sortiment mai scump de 7 lei la Kups (asta dacă nu vrei tu lucruri extra în cafea, cum ar fi arome de vanilie, ciocolată sau caramel), acel acel 7 lei merg către latte-urile mai fancy: Butterkups (cu peanunt butter) și Tonkalatte (cu semințe de tonka super parfumate). Un esspresso te face să scoți doar 3 lei din buzunar iar dacă nu vrei ceva pe bază de cofeină poți apela la ciocolată caldă, ceaiuri sau sucuri. 
Concluzia? Mergem mai des la Kups, e chiar ce trebuie. Ah, și dacă nu ai timp să stai pe acolo, îți poți lua băturile și în varianta to go. Enjoy!

  • Adresa: Andrei Șaguna 20
  • Telefon: 0799 107 906
  • Program: L-V: 08.00 - 17.00 S: 10.00 - 15.00