Centrul Cultural Mihai Eminescu

Centrul Cultural „Mihai Eminescu” este o instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2, fiind finanţat din surse de la bugetul local şi din venituri proprii, conform legilor în vigoare.

Temeliile Centrului au fost puse în anul 1939 când, la 10 octombrie, Fundaţia Culturală Regală „Principele Carol” înfiinţează „Căminul Cultural Orăşenesc Dichiu”. După abdicarea regelui Mihai I, Căminul Cultural a trecut în proprietatea statului, sub denumirea de Căminul Cultural „Mihai Eminescu”, pentru ca, în anul 1955, să îşi schimbe denumirea în „Casa de Cultură Mihai Eminescu”. În perioada comunistă, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” a fost spaţiul unde tinerii şi-au manifestat, liber de inhibiţiile şi restricţiile impuse de vremuri, spiritualitatea şi personalitatea, în cadrul multor manifestări culturale.

În toamna anului 2002, datorită potenţialului instituţiei, evenimentelor de mare amploare, cu sprijinului Consiliului Local, instituţia capătă noi valenţe şi îşi schimbă denumirea în Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, ca o asumare a unei responsabilităţi de gestionare corectă şi promovare pertinentă a actului cultural.

Sediul actual al instituţiei este situat în clădirea din strada Jean Louis Calderon nr. 39.

Teatrul de vară din Parcul Naţional, numit Amfiteatrul Mihai Eminescu, este spațiul instituției în care se pot derula evenimente în perioada anotimpului cald. Accesul se face prin strada Arhitect Dumitru Hârjeu sau, intrând în parc, prin Bd. Basarabia sau prin strada Maior Ion Coravu. Interiorul Amfiteatrului Mihai Eminescu găzduiește Galeria de artă "Luceafărul", un spațiu în care se pot desfășura evenimente culturale diverse. Accesul către galeria de artă se face numai prin parc.

  • Adresa: Str. Jean Louis Calderon, nr. 39, București
  • Telefon: 0314053925 0722103002
  • Program: