Belle Histoire

Sibienii trecuti de prima tinerete isi aduc cu siguranta aminte ca la intersectia străzilor Faurului cu Turnului se afla Timis, primul restaurant cu autoservire din Sibiu. Dar daca este sa rasfoim si mai mult filele istoriei, descoperim ca pe la finele secolului al XIX-lea, mai exact din 1899, clădirea devenea pentru prima data hotel - se numea Hotel Mihaiu si includea un restaurant şi o cafenea.


 


Dupa doar 12 ani, hotelul intra in posesia lui Fritz Markus care decide sa-l redenumeasca Hotel Krone - „Coroana” – nume care apoi o sa devina renumit in tot orasul. Drept dovada, o reclamă de epocă ne prezintă „Coroana”, ca „hotel şi bucătărie de prim rang”, cu „pivniţi proprii de vinuri”. Iar astfel, intr-un colt al Sibiului care abunda in povesti culinare exceptionale, intr-o cladire istorica, proaspat renovata ia nastere restaurantul Belle Histoire. Aici, incercam sa continuam traditia gastronomica si sa readucem sibienilor acea bucatarie de „prim rang”, de data aceasta cu un iz international, plin de savoare.


 


La Belle Histoire, intr-un spatiul larg, primitor, cu insertii de parchet antichizat, mobilier vintage frantuzesc de la Provence et Fils, unic in Romania si becuri incandescente de inspiratie australiana regasesti farmecul Sibiului de odinioara imbinat cu un strop de modernitate – perfect pentru o cina in oras sau eveniment restrans.


 


Meniul nostru aduna preparate reprezentative din Anglia, SUA, Germania, Austria, Spania, Italia, Ungaria, China, Mexic, Singapore si desigur, Romania. Întreaga paleta culinara a fost construita in jurul experientelor dobandite in indelungatete călătorii în jurul lumii, in jurul numeroaselor degustari si a perfectionarii fiecarei retete.


 


Echipa noastra este realmente nucleul care da viata acestei povesti. Avem împreuna zeci de ani de experienta iar faptul ca fiecare dintre noi are o pasiune inimaginabila pentru gatit, inovatie si cultura gastronomica reusim sa cream preparate autentice si extraordinar de gustoase.


 


Din echipa noastra face parte Domokos Hajni, regina gulasului și tuturor preparatelor unguresti, nemtesti, mexicane si italiene. Bine cunoscuta în peisajul gastronomic sibian, Domokos Hajni a fost promotor al bucatariei Gasthof Clara pe când acesta era unul dintre cele mai reprezentative localuri sibiene iar apoi s-a alaturat membrii echipei Luceafarul, loc in care a simțit pe indeplin implinirea profesională datorita laudelor si recunosterii internationale dobandite de pe urma preparatelor gatite special pentru ambasadori ai Japoniei, Chinei sau Austriei.


 


Ei i se alatura Gerold Witsch cu o experienta de 35 ani în spatii gastronomice germane, italiane, si spaniole si Dancu Emil cu peste 10 ani de experiența într-un restaurant internațional german.

  • Adresa: Strada Targu Vinului, 16
  • Telefon: 0772 002 714
  • Program: L-D: 10:00 - 23:00