Galeria 1001 ARTE a luat ființă în 2017 ca urmare firească a celor peste 50 expoziții organizate pentru H'art Gallery, Muzeul Național de Artă Contemporană, Cărturești Carusel Art Space, ArCub etc.


Anterior, sub numele 1001 ARTE, au fost realizate peste 40 de emisiuni culturale la TVR 2, TVR Cultural, filme documentare despre artă proiectate la Noaptea Albă a Galeriilor și documentate de Dilema Veche


Galeria 1001 arte nu este un loc pe măsura celor care caută mântuirea prin cultură. Nu are solemnitatea necesară. Nici vreun centru de recrutare al luptătorilor pentru Frumos. Unii dintre noi poartă ochelari, pot fi saşii, afoni sau, mai rău, alergici la mulţimi compacte, cât de culturale ar fi ele. E mai degrabă un loc de joacă. Un spaţiu amenajat, dar fără îngrădiri, decorat, dar fără multe podoabe, pentru întâlniri cu cărţile, scriitorii, artişti care mai beau şi câte o bere (mai plastici sau mai rigizi, după cum le convine domniilor lor), filmele şi muzicile. Şi anume cu acei şi cu acelea care ne plac. Cu pisicile, eşarfele, desenele şi papagalii pe care le găsim prin oraş. Toate lucrurile, fiinţele şi stările astea sunt aici, amestecate după reţete ce vor fi publicate ulterior.


Galeria 1001 este un proiect al Asociației Culturale 1001 ARTE.

  • Adresa: Calea Victoriei 91-93, București
  • Telefon: 0728270458
  • Program: Ma-D: 17:00-20:00