Baza Hipică Col.“Virgil Bărbuceanu”

Baza Hipica „Col. Virgil Barbuceanu” a fost infiintata in anul 1986 si poarta numele campionului national la calarie care a pus umarul la infiintarea acestui centru sportiv. De-a lungul timpului Baza hipica a gazduit numeroase competetii, unele dintre ele chiar si inainte de 1989 cand acestea erau televizate si comentate de catre renumitul Cristian Topescu.


La baza hipica puteti practica calaria de agrement, pe traseele puse la dipozitie de personalul bazei, care va va indruma spre o plimbare cu trasura sau, daca zaboviti mai mult in Piatra Neamt, puteti lua si cursuri de echitatie de la instructorii bazei. Pentru copii mai mici avem si un ponei.


Grajdurile bazei hipice gazduiesc peste 30 de cai, dintre care si apartinand rasei Lipitan, folositi pentru mersul cu trasura. Baza il gazduieste si pe Violet, fosta glorie olimpica de la Olimpiada de la Moscova. Calul, pursange englez, a fost calarit de toti cei care acum sunt mai campioni la echitatie.


Unul dintre cei mai buni cai bazei este „Indianul”, un cal din rasa Holstein, unicat in Romania, pentru ca este obtinut in urma unor incrucisari de succes. „Indianul” este extrem de bland si arata ca unul dintre caii din westernurile americane.


Datorita terenului favorabil sariturilor cu calul, fiind declarat cel mai bun teren din tara, in Baza Hipica Virgil Barbuceanu se organizeaza competitii la nivel national si international. Aici se poat gazdui in timpul competitiilor in jur de 120 cai.


Scoala de echitatie, va puteti inscrie incepand cu vartsta de 7 ani, daca cursantii indeplinesc cerintele si parcurg cele 36 de h pregatire obligatorii, absolventii Scolii de Echitatie vor sustine 2 probe : una teoretica si una practica. Daca cursantii trec aceste probe vor primi diplome de absolvire.

  • Adresa: Str. Aleea Tineretului
  • Telefon: 0743111616 0745861035
  • Program: L-V: 09:00-15:30