Meniu Zile și Nopți

Aerodromul Sânpetru

Comentarii Aerodromul Sânpetru Share Aerodromul Sânpetru

În cadrul Aeroclubului Teritorial Brașov funcționează 5 secții aeronautice, unde se poate opta pentru o serie de cursuri aviatice, cele două unități din județul Brașov oferind atât suportul teoretic cât și practic pentru următoarele activități:

1. Aeromodelism

Sectia de aeromodelism din cadrul Aeroclubului teritorial Brasov (Iosif Silimon) a fost înfiintata în anul 2010 luna mai, ca urmare a nevoii de diversificare a activitatilor aeroclubului României, în contextul în care aceasta activitate poate fi considerata ca fiind primul pas în descoperirea tainelor aviatiei.

Sectia de aeromodelism juniori este afiliata la Federatia Româna de Modelism sectia Aeromodele din acelasi an 2010. Activitatea sectiei se desfasoara la aerodromul Sânpetru si aceasta consta în formarea si aprofundarea abilitatilor necesare pentru pilotarea aeromodelelor radio comandate (RC) si a aeromodelelor captive.

Baza materiala este în continua dezvoltare, astfel ca la ora actuala exista materiale de zbor suficiente pentru cei 10 membrii înscrisi, plus o pista special amenajata pentru decolare-aterizare a aeromodelelor RC.

Scopul principal al acestei activitati este, familiarizarea copiilor si tinerilor membri cu cerintele aviatiei moderne si descoperirea de la vârste fragede a potentialilor piloti de aeronave.

2. Planorism

Activitatea de planorism se desfasoara în ambele locatii, avand un suport tehnic compus din doua automosoare (un automosor TOST la Sânpetru si un automosor RABA la Ghimbav), ambele dotate cu echipamente SKYLAUNCH, un avion remorcher PZL-104 Wilga, planoare de scoala IS28B2, planoare de antrenament precum si performantele IS29D2, Iantar, Discus.

Anual, în perioada octombrie – decembrie, la Aeroclubul Teritorial Brasov se organizeaza competitii de zbor în curenti ondulatorii, zborurile din aceasta categorie efectuandu-se preponderent în zona masivelor muntoase Bucegi si Piatra Craiului .

Aeroclubul Teritorial Brasov a fost de asemenea gazda multor competitii de nivel national sau international, cea mai reprezentativa fiind etapa de calificare a FAI Sailplane Grand Prix 2011.

3. Zbor cu aeronave ULM

Instructia la aceasta disciplina se realizeaza pe aeronave ULM de tipul Festival sau Ikarus C42, elevii obtinând la final calificarea de pilot ULM. Instructia în zbor cu aceste aeronave se efectueaza în prima faza pe Terenul de Zbor Ghimbav si se continua, simultan si pe Aerodromul Sânpetru.

Tot de pe aceste aerodromuri, pilotii licentiati pot efectua raiduri de instructie sau de antrenament spre diverse aerodromuri sau terenuri de zbor de pe teritoriul tarii.

4. Zbor cu aeronave cat. IV

În cadrul acestei discipline, cursantii pot obtine calificarea de pilot privat (PPL-Privat Pilot Licence) pe aeronave de Cat. IV de tipul IAR-46S si Zlin 142. De asemenea, cei care detin cel putin calificarea PPL pot învata si obtine autorizatia pentru zborul acrobatic pe aeronave Zlin 526, Zlin 142 si Extra 300S, iar pilotii profesionisti detinatori ai calificarii CPL pot obtine autorizatia de pilot remorcher sau lansari parasutisti.

5. Parasutism

În cadrul acestui sector se poate urma un curs de calificare parasutist. Tot aici, parasutistii licentiati care nu sunt membri ai lotului judetean al Aeroclubului Teritorial Brasov pot efectua, contra cost, salturi corespunzatoare calificarilor pe care le detin.

Aeroclubul Teritorial Brasov are în dotare parasute de scoala MANTA 290, MANTA 240, SOLO si PILOT, parasute de înalta performanta PARAFOIL precum si parasute tandem SIGMA.  

Detalii loc

Telefon

0726678449

Orar

L-D: 08:00-20:00

Adresa

Strada Aeroportului, Sânpetru 507190, România

Social media

-

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută