Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2018
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | Concertul săptămînii – Mark Guiliana Quartet

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | Concertul săptămînii – Mark Guiliana Quartet Share Salut București | Concertul săptămînii – Mark Guiliana Quartet


 

 

Un nou eveniment marca Jazz Nouveau se pregătește să invadeze scena din Control. Sesiunea de toamnă programează luni, 15 octombrie, unul dintre cele mai importante recitaluri ale anului, în opinia mea – Mark Giuliana Jazz Quartet.

Salut București | Concertul săptămînii - Mark Guiliana Quartet

Considerat deja unul dintre cei mai influenți artiști, aflat în avangarda jazzului contemporan, Guiliana a fost desemnat în 2017 Best Jazz Drummer de către cunoscuta publicație Modern Drummer. Îmbinarea virtuozității imbatabile cu beat-urile electronice și explorarea constantă a noi teritorii muzicale l-au așezat, pe bună dreptate, în galeria instrumentiștilor de top. O confirmare semnificativă în acest sens este prezența sa ca tobar și percuționist pe ultimul disc al lui David Bowie, Blackstar, cîștigător a două premii Grammy, o experiență care i-a schimbat viața, după cum mărturisește.

A cîntat mai mulți ani alături de renumitul contrabasist Avishai Cohen, dar are o mulțime de alte colaborări cu muzicieni de marcă, precum Dhafer Youssef, Tigran Hamasyan, John Scofield, Phronesis, Meshell Ndegeocello sau excelenta vocalistă Gretchen Parlato (cu care este și căsătorit). Dacă pînă acum cele mai multe materiale erau puternic inspirate de beat-uri electronice, cvartetul răspunde cu noul disc unei provocări lansate de Mark, și anume prezentarea compozițiilor într-un peisaj sonor acustic. Cel mai probabil, programul recitalului din clubul Control va gravita în jurul acestui album, Jersey (Agate, 2017), iar pe scenă îi voi fi alături cei care apar și pe album: Chris Morissey (bas), Jason Rigby (saxofon) și Fabian Almazan (pian). Nu ratați!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută