Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/12/2018
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | Andy Sheppard Quartet în Control

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | Andy Sheppard Quartet în Control Share Salut București | Andy Sheppard Quartet în Control


Unul dintre ultimele (ultimul din seria Jazz Nouveau, în orice caz) concerte mari ale anului ce stă să clipească va umple cu siguranță, luni seară, aceeași ultracălcată sală Berlin a Clubului Control. Motivele pentru care nu ar trebui să vă refuzați acest recital sînt multe, printre ele regăsindu-se cele ce poartă numele Andy Sheppard, Eivind Aarset, Michel Benita sau Seb Rochford, dar și Romaria, titlul celui mai nou efort al acestui best of artistic, album editat la începutul acestui an la casa ECM.

Nu mulți muzicieni de jazz se pot lăuda că au cîntat cu cele trei mari big band-uri ale compozitorilor postbelici Carla Bley, George Russell și Gil Evans. Andy Sheppard este unul dintre ei, iar lista colaborărilor sale nu ar fi completă fără chitaristul John Parricelli, pianistul Ketil Bjornstad, bateristul Tony Levin sau extraordinarul muzician Keith Tippett (Centipede, King Crimson). De asemenea, de numele său se leagă și primul concert al unui grup occidental de jazz în îndepărtata Mongolie. Recitalul de la București se va concentra pe albumul Romaria, amintit mai sus, dar cel mai probabil grupul va vizita și cîteva dintre mai vechile albume scoase la aceeași casă de discuri. Sperăm ca și de pe Surrounded by the Sea – ECM, 2015 – cel mai atmosferic și mai „norvegian” album al lui Andy Sheppard, înregistrat exact în aceeași formulă.

Concertul va avea loc pe 10 decembrie 2018, ora 20.00, în Control Club. Accesul publicului se face de la ora 19.30 iar biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe eventbook.ro sau la intrare, în seara concertului.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută