Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/01/2019
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | La TNB, mon cher, la TNB… e papagalul lui Nae Caranfil

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | La TNB, mon cher, la TNB… e papagalul lui Nae Caranfil Share Salut București | La TNB, mon cher, la TNB… e papagalul lui Nae Caranfil


Începeţi anul cu o senzaţie de prea plin de la dieta ‘centenară’ recomandată de populiştii pseudo-patrioţi? Aveţi tulburări de vedere sau de auz provocate de petardele şi pocnitorile festiviste aruncate de cei convinşi că ei scriu istoria?

După aproape trei decenii, cineastul Nae Caranfil (“Filantropica”, “Restul e tăcere”) se reîntoarce în teatru pentru a ne oferi ca remediu propria perspectivă asupra istoriei, “Papagalul mut – Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat”, un spectacol-eveniment proaspăt, ironic şi inovativ, care încheie la TNB pe 17 şi 18 ianuarie (Sala Studio, ora 19.00) o săptămână bine garnisită cu propuneri diverse de paliative pentru cei care se resimt după sărbători.

Puteţi alege să redescoperiţi muzica folclorică în viziunea ‘balcanică’ a hipertalentatului ţambalagiu Marius Mihalache (“Săftiţa”, 11 ianuarie, Sala Studio, ora 20.00) sau a ‘Regelui jazzului la acordeon’ Emy Drăgoi (“Magic Naţional”, 12 ianuarie, Sala Mare, ora 20.00) iar dacă sunteţi pregătiţi mental să balansaţi efervescenţa ludică a lui Nae Caranfil cu o abordare amară a patriotismului şi a stării naţiei, Radu Afrim este omul vostru cu a sa provocatoare punere în scenă a “Pădurii spânzuraţilor” (11 şi 12 ianuarie, Sala Mare, ora 19.00 şi, respectiv, 11.00). După cum ziceam, hai la TNB mon cher… ca să ne mai dregem cultural.

Ioan Big, Publisher Zile şi Nopţi

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută