Deschis la începutul anului, Matcha Bar – primul spaţiu din România dedicat poate celui mai preţios dintre ceaiuri – reprezintă una dintre opţiunile aproape perfecte pentru câteva clipe de relaxare sau socializare serenă. “Ne dorim împrietenirea cu o băutură care deși are culoare extraterestră, are un gust divin… ne-am dori ca ceaiul să însemne apropiere și motiv de bucurie pentru acea clipă a reîntâlnirii, care trebuie apreciată prin unicitatea ei.” mărturisesc fondatorii ceainăriei, iar noi credem că, datorită designului interior rafinat şi echipei îndatoritoare, dorinţa le-a fost deja îndeplinită.
Ceaiul Matcha, „roua preţioasă lichidă”
Matcha este pudra fină rezultată prin fărmiţarea frunzelor de ceai verde (Camellia sinensis) curăţate şi uscate la umbră timp de trei săptămâni înainte de recoltare pentru a produce mai multă teanină şi cofeină. Ritualul tradiţional japonez al ceaiului este centrat pe prepararea, servirea şi consumul matcha sub forma ceaiului fierbinte (circa 1-1.75 g de pudră amestecată cu un chasen cu 75/80 ml de apă la temperatura de 80°), însă în cultura urbană aceasta a devenit un aromatizant frecvent întâlnit în asociere cu tăiţeii soba sau mochi, în matcha latte-uri sau în îngheţata cu ceai verde.
Bd. Dacia 25 (Piaţa Romană). Tel: 0753320305