Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/03/2019
Arhiva Zile si Nopti

Nou în oraș: MATCHA BAR – Viaţa în roz şi verde

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou în oraș: MATCHA BAR – Viaţa în roz şi verde Share Nou în oraș: MATCHA BAR – Viaţa în roz şi verde


Deschis la începutul anului, Matcha Bar – primul spaţiu din România dedicat poate celui mai preţios dintre ceaiuri – reprezintă una dintre opţiunile aproape perfecte pentru câteva clipe de relaxare sau socializare serenă. “Ne dorim împrietenirea cu o băutură care deși are culoare extraterestră, are un gust divin… ne-am dori ca ceaiul să însemne apropiere și motiv de bucurie pentru acea clipă a reîntâlnirii, care trebuie apreciată prin unicitatea ei.” mărturisesc fondatorii ceainăriei, iar noi credem că, datorită designului interior rafinat şi echipei îndatoritoare, dorinţa le-a fost deja îndeplinită.

Nou în oraș: MATCHA BAR - Viaţa în roz şi verde

Ceaiul Matcha, „roua preţioasă lichidă”

Matcha este pudra fină rezultată prin fărmiţarea frunzelor de ceai verde (Camellia sinensis) curăţate şi uscate la umbră timp de trei săptămâni înainte de recoltare pentru a produce mai multă teanină şi cofeină. Ritualul tradiţional japonez al ceaiului este centrat pe prepararea, servirea şi consumul matcha sub forma ceaiului fierbinte (circa 1-1.75 g de pudră amestecată cu un chasen cu 75/80 ml de apă la temperatura de 80°), însă în cultura urbană aceasta a devenit un aromatizant frecvent întâlnit în asociere cu tăiţeii soba sau mochi, în matcha latte-uri sau în îngheţata cu ceai verde.

Bd. Dacia 25 (Piaţa Romană). Tel: 0753320305

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută