Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2019
Arhiva Zile si Nopti

Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată Share Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată


În numărul de azi al acestei rubrici – pentru înființarea căreia trebuie să le mulțumesc lui Ioan B. și lui Marian G., care m-au provocat să-mi încep memoriile la nici 50 de primăveri – am să mă refer la o statuie vie a acestui oraș: Emil Viciu. N-o să-i placă faptul că-i dedic atâta spațiu, pentru că a rămas un băiat modest dintr-un cartier proletar, deși are o reputație și o notorietate respectabile în lumea cunoscătorilor. Îl știți de 20 de ani din Sarmalele Reci, iar în ultimii 10 ani, poate și din trupa CASTOR 604 – un omagiu adus unui excavator fabricat la Brăila.

Jurnal de bucureştean: Statuia vie și cârlionțată

Eu îl știu de 30 de ani, ca prieten și jurnalist. Ne-am cunoscut pe culoarele Casei Presei, la ziarul „Tineretul liber”, unde a ajuns de la Palatul Universul – începuse ca zețar. Ne-am împrietenit pe dată și am petrecut lungi seri la taclale, pe parcursul cărora am descoperit un tânăr instruit, așezat, cu un umor sclipitor. Apoi drumurile ni s-au despărțit (eu am plecat la „Evenimentul zilei”), iar el a mai zăbovit o vreme în ceea ce se numea cândva presă, pentru a se dedica apoi muzicii. În treacăt fie zis, mi-e pagina prea strâmtă să vă povestesc cât studiu și ce cunoaștere aprofundată a muzicii vechi are băiatul ăsta cârlionțat, altminteri, un premiat tensiman în competițiile de veterani, dar asta-i o cu totul altă poveste. A, și amic cu Dănuț Ungureanu (și el fost pe la „TL”), cel mai valoros autor de SF pe care-l știu – mă rog, îl știu și pe CTP, dar i-am citit doar opera jurnalistică.

Ce voiam să vă spun e că duminică, 14 aprilie, de la ora 21.00, CASTOR 604 lansează un album la The Pub (în spatele statuilor de la Universitate, adică fostul Trocadero, lângă Institutul de Economie Mondială unde a lucrat tata, ca șef al lui Mugur Isărescu și subaltern al lui Costin Murgescu).

Îi las pe băieți să se prezinte singuri: Emil Viciu (Sarmalele Reci) – lider / chitară / mandolină / voce, Alex Nichiforov (Negative Core Project) – bas, Cătălin Chivu (Echo) – baterie / percuţii, , Laurenţiu Marius Popescu (Echo) – claviaturi. Muzica şi versurile îi aparţin lui Emil Viciu, care la CASTOR 604 are marea răspundere de a fi şi solist vocal.

Uitam: aflu că la concertul CASTOR 604, prima bere e din partea casei.

Articol de Horia Ghibuţiu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută