Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/07/2019
Arhiva Zile si Nopti

5 Rooftop-uri din București

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 5 Rooftop-uri din București Share 5 Rooftop-uri din București


Bucureștiul are multe restaurante la înălțime, dar n-are atât de multe rooftop-uri – terase aflate pe acoperișurile unor clădiri. Totuși am reușit să strângem 5 astfel de locuri pe care merită să le vizitezi atunci când vrei să ieși cu prietenii sau persoana iubită pe o terasă ce oferă o panoramă spectaculoasă și care se află sub cerul liber.   

Dialogue MNAC

Nu doar vederea pe care o oferă acest rooftop este spectaculoasă, dar și clădirea pe care se află: Palatul Parlamentului. La ultimul etaj al Muzeului Național de Artă Contemporană se află Dialogue MNAC, iar asta înseamnă că până să ajungi să te bucuri de un apus spectaculos peste cartierele vestice ale Bucureștiului, te poți bucura de galeriile de artă contemporană ale muzeului. 

Adresă: Izvor 2-4. Telefon: 0751.555.355

5 Rooftop-uri din București

Linea / Closer to the Moon

Linea se află pe o altă clădire simbol a Bucureștiului: magazinul Victoria. Prețurile sunt ceva mai piperate, în ambele părți ale meniului: băutură / mâncare, dar merită să treci pe aici dacă ai pe cineva de impresionat. Fiind orientată spre vest, este un tot un rooftop de pe care poți admira apusurile și care dă bine în Insta Stories. Un aspect important este că rezervările aici se acceptă foarte greu.  

Adresă: Calea Victoriei 17. Telefon: 0757.824.298

5 Rooftop-uri din București

Pura Vida

Plasată fix în Centrul Vechi, peste drum de Banca Națională, terasa Pura Vida aparține de hostelul cu același nume. Asta înseamnă că e foarte posibil ca în unele seri limba română să nu fie neapărat cea care se aude în fundal, dar și că vei da aici peste oameni interesanți și cu multe povești. Din când în când, aici mai au loc și party-uri sub cerul liber, dar în fiecare seară poți admira spectacolul care-l dau turiștii și petrecăreții pe străzile Centrului Vechi. 

Adresă: Smârdan 7. Telefon: 0769.088.596

5 Rooftop-uri din București

Upstairs

Upstairs promite o bucătărie fusion, un design modern, o atmosferă relaxată și cocktailuri delicioase, la pachet cu o panoramă amețitoare asupra zonei din jurul Pieței Victoriei. Aici au loc și tot felul de evenimente, dar chiar și atunci când este program de voie, e o idee bună să suni pentru o rezervare din timp, pentru că Upstairs este un restaurant foarte căutat, atât de turiști, cât și de bucureșteni.  

Adresă: Sevastopol 24. Telefon: 0723.307.930

5 Rooftop-uri din București

Terasa Astrodom

Ieșim un pic din centrul Bucureștiului și mergem într-o zonă verde și plină de case frumoase Cașin – Domenii. Aici se află terasa Astrodom, situată pe acoperișul hotelului Residence. Poți lua masa pe acest rooftop, de fapt, e chiar recomandat pentru că terasa aparține de restaurantul hotelului. Priveliștea este una superbă, pentru că nu sunt atât de multe clădiri înalte în jur, în schimb se văd Arcul de Triumf, Parcul Herăstrău, Mănăstirea Cașin.  

Adresă: Alexandru Constantinescu 33. Telefon: 0730.630.630

5 Rooftop-uri din București

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută