Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/08/2019
Arhiva Zile si Nopti

Omul cu discurile | PAT BIANCHI – ”IN THE MOMENT”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Omul cu discurile | PAT BIANCHI – ”IN THE MOMENT” Share Omul cu discurile | PAT BIANCHI – ”IN THE MOMENT”


Formula de grup bazată pe orga Hammond, unul dintre cele mai fascinante instrumente ale epocii muzicale moderne, a devenit o tradiție asemănătoare cu cea a trio-ului de pian, mai ales atunci când un imens talent se înconjoară cu muzicieni de talie mondială și îmbogățește repertoriul cu încă o bijuterie.

Mai exact, organistul Pat Bianchi adună în jurul lui pe chitaristul Paul Bollenback și pe bateristul Byron Landham pentru un trio pregătit de aranjamente proaspete și compacte, la care adaugă câteva distincte personalități pentru a puncta exact ce mai trebuia pentru un album memorabil, în pofida limbajului comun folosit.

Pat Martino, fost mentor și coleg de grup, Kevin Mahogany, marele vocalist care din pacate a murit la scurt timp după aceste înregistrări, Joe Locke sau Peter Bernstein contribuie cu clasă la acest agreabil album cu personalitate, cu deja cunoscuta atitudine a maestrului care te face să crezi că tot ce face e ușor. Swing intercalat de balade, căldură și autenticitate, echilibru și bun gust, cam asta ne răsplătește atenția atunci când o orgă Hammond bine articulată se asociază cu unul dintre cei mai buni vibrafoniști ai istoriei sau cu un chitarist de legendă, făcându-ne să ne bucurăm și să învățăm, muzicieni și ascultători deopotrivă, ca într-o mare și armonioasă familie. 

Articol de Berti Barbera

credit foto: digjazz.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută