Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2020
Viața Orașului

București Online | Săptămâna 25-31 mai

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii București Online | Săptămâna 25-31 mai Share București Online | Săptămâna 25-31 mai


Excelsior KIDS

București Online | Săptămâna 25-31 mai

În contextul pe care distanțarea socială o impune, Teatrul Excelsior a găsit totuși modalitatea de a rămâne în atenția publicului său printr-o serie de programe online. Special create pentru cei mai mici dintre spectatori, prin programul Excelsior Kids, ne sunt transmise, în fiecare zi, scurte momente de lectură, dar și o rubrică ludică, interactivă, pentru întreaga familie, unde joaca este în toi și creativitatea nu poate lipsi. Săptămâna aceasta, de luni până miercuri, începând cu ora 21:30 ascultăm POVESTEA DE NOAPTE BUNĂ, unde actorii teatrului citesc povești din literatura universală (recomandate copiilor din categoria de vârstă 6-12 ani). Vineri, sâmbătă și duminică de la 16:30, avem parte de o DUPĂ-AMIAZA CU POVEȘTI, tot din literatura universală, dar recomandate copiilor și mai micuți, de 3-8 ani, iar de la ora 17:00 ne pregătim pentru EXCELSIOR ARTS&CRAFTS, rubrică interactivă dedicată întregii familii, unde ești provocat să îți pui la încercare îndemânarea și imaginația.

Pe paginile de Facebook și Instagram, website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/ și canalul de YouTube al teatrului, putem urmări reprezentațiile online și găsim  mai multe detalii legate de program și conținut.

Ultima oră – Teatrul Național București

București Online | Săptămâna 25-31 mai

Teatrul Național București ne pune la dispoziție în regim gratuit spectacolul Ultima Oră, vineri, 29 mai, de la ora 16.00, iar sâmbătă, 30 mai și duminică, 31 mai, începând cu ora 18.00, pe pagina de facebook a TNB- https://www.facebook.com/TNB.Ro/–  website-ul https://www.tnb.ro/ro/livestreaming-tnb.

Mircea Albulescu, Marin Moraru, Gheorghe Dinică și Claudiu Bleonț sunt capete de afiș pentru spectacolul senzațional Ultima oră, o satiră pur românească, scrisă de Mihail Sebastian, montată în regia regretatei Anca Ovanez Doroșenco,. Premiera absolută a avut loc pe scena Naționalului la data de 23 ianuarie 1946, reprezentând un adevărat succes. Un spectacol de teatru care abordează o tematică surprinzător de actuală încă, despre corupție, politică și presa românească interbelică, o lume fără scrupule în care se plănuiește o puternică lovitură financiară ce ascunde o mulțime de escrocherii, două personaje principale care vin din două lumi diametral opuse și totul se complică odată cu formare unui triunghi amoros.

Vei avea ocazia să vezi pe aceeași scenă nume celebre ale generației de aur a teatrului românesc. Distribuția este una de excepție: Claudiu Bleonţ, Mircea Albulescu, Ilinca Goia, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Constantin Dinulescu, Ioan Andrei Ionescu, Marcelo Cobzariu, Mihai Niculescu, Liviu Crăciun, Alexandru Hasnaş, Carmen Ionescu, Raluca Petra, Silvia Năstase. Decor: Mihai Mădescu; Costume: Luana Drăgoescu.

PUZZLE – Miniaturi dramatice, epice și lirice interpretate de actorii Teatrului Mic

București Online | Săptămâna 25-31 maiBucurești Online | Săptămâna 25-31 mai

Vineri, 29 mai, de la ora 19:00, Teatrul Mic ne invită la o reconstrucție a unui puzzle alcătuit din momente dramatice, epice și lirice, un proiect artistic coordonat de Vad Massaci și Gelu Colceac.  O selecție de texte interesantă, povești, fabule și poezii, miniaturi prezentate într-un mod dinamic printr-o serie de transmisii video scurte, care nu au cum să te plictisească. Pasajele de text vor fi interpretate de actorii Teatrului Mic: Mihaela Rădescu, Manuela Hărăbor, Ilinca Manolache, Silvana Mihai, Alina Petrică, Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Claudia Prec, Alina Rotaru, Andreea Grămoșteanu, Vlad Logigan, Andrei Seușan, Marin Grigore, Alex Bogdan, Marian Olteanu, Cezar Grumăzescu. Evenimentul poate fi urmărit gratuit pe Facebook și pe canalul de Youtube / Vimeo al instituției. Înregistrările rămân disponibile până la ora 23:00.

The Sunset Limited – Unteatru

București Online | Săptămâna 25-31 mai

Vineri, 29 mai, începând cu ora 20:00, Unteatru difuzează The Sunset Limited scris de celebrul autor american CORMAC MCCARTHY, deținător al Premiului Pulitzer. Prețul biletului pentru accesul la spectacol este de 35 de lei și poate fi achiziționat de la link-ul  următor, https://eventbook.ro/theater/bilete-the-sunset-limited?hall=unteatru, iar Ghidul pentru vizionarea spectacolelor este disponibil aici: http://bit.ly/unghidDEspectator.

Pentru a vizualiza reprezentația accesează acest link. Trebuie doar să fii logat pe Eventbook cu același cont cu care ai achiziționat biletul tău.

The Sunset Limited de dramaturgul Cormac McCarthy, traducerea aparținându-i Ioanei Pelehatăi, a intrat în repertoriul Unteatru cu amprenta regizorală a soților Andreea și Andrei Grosu. Distribuția este formată din doi actori: Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki. Un spectacol cu povești de viață necosmetizate, ce aparțin unei realități tangibile, palpabilă, care ne vizează pe fiecare dintre noi. O confesiune necenzurată, curajoasă și exacerbat de intimă, prezentată printr-o raportare pur personală la ideile forță în funcție de care ne ghidăm pașii în viață. Este despre fragilitatea clipei, emoția unei încercări, adevărul fiecăruia dintre noi, credință, îndrăzneală, realități alternative, prietenie și iubire.

Lacul Lebedelor – Opera Națională București

București Online | Săptămâna 25-31 mai

Duminică 31 mai, de la ora 18:30, Opera Națională București ne oferă accesul gratuit, în cadrul programului Seri de Operă Online, la spectacolul Lacul Lebedelor. Vom urmări, în regim de streaming live, o înregistrare a evenimentului din data de 17 noiembrie 2016, care ne va fi pusă la dispoziție pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

Lacul Lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, poate cea mai frumoasă poveste de balet lăsată posterității, având ca sursă o veche legendă rusă (după alții, o legendă germană, dacă judecăm după numele personajelor principale). Libretul, în patru acte, descrie o frumoasă poveste de dragoste magică printr-o creație unică și perfectă în ciuda schimbărilor de curent muzical sau coregrafic. Regia și coregrafia îi aparține lui Gheorghe Iancu, dirijor este Iurie Florea. Din distribuție fac parte: Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Anbeta Toromani, Robert Enache, Ryou Takaya, Andra Ionete, Akane Ichi, Valentin Stoica, Akane Ichi, Eliza Maxim, Gabriela Popovici, Bianca Stoicheciu, Diana Gal, Remi Tomioka, Kana Arai, Ada González, Akane Ichi, Bianca Stoicheciu, Ada González, Greta Niță; Maeștri de balet soliști: Gigel Ungureanu, Adina Tudor, Cristian Crăciun, Laura Blică Toader; Maeștri de balet ansamblu: Roxana Popescu, Raluca Ciocoiu; cu participarea Orchestrei și a Ansamblului de Balet al Operei Naționale București.

STAND UP: Ca pe vremuri

București Online | Săptămâna 25-31 mai

Duminică, 31 mai, de la ora 20:00, Bobi Dumitraș, Gabriel Gherghe și Petrică Istoc vor urca pe scenă pentru a susține un show de stand-up filmat și transmis în regim de live la voi acasă, pus la dispoziție de BarB2, prin intermediul iaBilet.ro și vStage.ro. Prețul minim al biletului de acces este de 34,5 lei și poate fi achiziționat din următorul link: https://www.iabilet.ro/bilete-show-2-stand-up-ca-pe-vremuri-live-la-tine-acasa-55935/?utm_source=HpTopWeb.

Cu toții avem nevoie de un moment de relaxare, în care să ne încărcăm cu gânduri pozitive, o seară plină de hohote de râs în așteptarea ca totul să redevină ca pe vremuri. Dominic Iacob si Gabriel Dumitriu aka Pupăza din Morții Tei vor deschide seara cu câte un moment introductiv, fiind apoi urmați de BOBI Dumitraș, Gabriel Gherghe și Petrică Istoc, care vor încerca să ne readucă zâmbetul pe buze #capevremuri, când contactul cu publicul nu era mediat.  Iți sunt promise două surprize, pe care le vei primi printr-un e-mail odată cu achiziționarea biletului pentru eveniment.

Recomandări de Delia Mitrache, Redactor Zile şi Nopţi

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută