Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/06/2020
Eat & Drink

Ieșitul la terasă, un thriller cu multe necunoscute

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Ieșitul la terasă, un thriller cu multe necunoscute Share Ieșitul la terasă, un thriller cu multe necunoscute


Se anunță o lună iunie cu terasele deschise, chiar dacă virusul nu a dispărut, nu există un vaccin sau un tratament sigur, iar specialiștii ne tot amenință că ne vom confrunta cu un al doilea val al pandemiei de COVID-19.

Însă, după 3 luni de izolare și distanțare socială, datorită unei micșorări a numărului de cazuri, e momentul să încercăm să ne reluăm viețile și să vedem cum putem funcționa cu virusul printre noi. Căci, dacă există o certitudine în tot acest peisaj aceea e că el nu va dispărea prea curând.

Deschiderea teraselor e așteptată de tot românul mai ceva ca reluarea oricărui festival sau campionat de fotbal, pentru că acestea nu sunt doar niște locuri în care ieșim să bem bere, sunt spații în care, pe timp de vară, ne menținem, întreținem și hrănim relațiile, prieteniile, legăturile personale. Aici se nasc proiecte, planuri, amintiri, iubiri.

Ieșitul la terasă, un thriller cu multe necunoscute

Însă, cu toții știm că ieșitul la terasă în perioada care urmează va fi diferit, va fi un adevărat thriller. Vom purta măști și viziere, mesele vor fi distanțate la cel puțin 1,5 metri, vor fi mult mai puțini clienți, vom avea la noi sticluțe cu dezinfectanți, vom face mici atacuri de panică de fiecare dată când vom vedea grupuri mai mari de 4 persoane sau când, Doamne ferește, vom fi atinși din greșeală de cineva care nu e din anturajul nostru. Berea la draft s-ar putea să dispară de pe unele terase sau ar putea să fie servită doar în pahare de unică folosință, mersul la toaletă va fi o aventură însoțită de multe șervețele și spirt sau geluri dezinfectante.

Ce să mai, toți cei care vor ieși la terase își vor face o grămadă de filme și vor fi constant sub o presiune psihologică. Va fi greu, dar ne vom obișnui cu acest mod de going out și o vom face safe și în siguranță, ne vom adapta la fel cum am făcut-o pe toată această perioadă plină de provocările și de lucruri care inițial au părut imposibile. Cât timp toată lumea va respecta măsurile recomandate și impuse de autorități și specialiști, ieșitul la terasă va fi un thriller, dar va fi unul cu happy ending.

Foto cover: Terasa J’ai Bistrot București

Ieșitul la terasă, un thriller cu multe necunoscute

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută