Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/07/2020
Viața Orașului

Se deschid restaurante în interilor. Ce reguli urmează să se aplice?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Se deschid restaurante în interilor. Ce reguli urmează să se aplice? Share Se deschid restaurante în interilor. Ce reguli urmează să se aplice?


Spațiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli și restricții: benzi cu sens unic, solnițele și meniurile se dezinfectează, registru de colectare date la intrare, conform proiectului de ordin care reglementează condițiile de redeschidere. 

Termenul avansat pentru redeschiderea restaurantelor pe interior este 15 iulie.

Reprezentanții proprietarilor de restaurante și guvernanții au format o comisie comună care să stabilească regulile de redeschidere a spațiilor interioare.

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de 2 metri unii de alții, la mesele vecine, iar solnițele, olivierele și meniurile și vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

La intrarea în restaurante va fi realizat un “triaj observațional” al clienților, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecții respiratorii.

Se permite transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta numai după dezinfecție. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință.

Un număr de maximum 6 clienți pot ocupa o masă (față de maximum 4 la terase), exceptați de la această regulă fiind membrii de familie.

Între mesele alăturate trebuie să existe o distanță de minimum 2 metri.

Ocuparea locurilor se va face cu rezervare sau cu înscriere în registru la sosire (datele se colectează de la o singură persoană pentru fiecare masă), pentru a se facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.

Personalul va purta obligatoriu mască și își va dezinfecta mâinile înainte de fiecare servire.

Mesele vor fi dezinfectate după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de către Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Sursa: www.profit.ro 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută