Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/10/2020
Muzică Viața Orașului

Sunetele Orașului: săptămâna 19-25 octombrie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Sunetele Orașului: săptămâna 19-25 octombrie Share Sunetele Orașului: săptămâna 19-25 octombrie


Maria Răducanu & Albert Tajti

Green Hours

Sunetele Orașului: săptămâna 19-25 octombrie

Ne începem săptămâna la Green Hours, unde de această dată pe scenă, luni, 19 octombrie, ora 18:00, urcă Maria Răducanu (voce) în acompaniament de pian, oferit de Albert Tajti. John Zorn, unul din cei mai mari compozitori ai Americii, spune despre Maria Răducanu că „posedă una dintre cele mai distincte voci din lume”, iar stilul personal, care îmbină ritmurile doinei românești cu fado, Rembetiko și blues creează o muzică „pură, profund emoționantă și care îți merge direct la inimă”. Și dacă vorbim despre lumea  jazzului autohton, nu avem cum să nu vorbim și despre Albert Tajti, care a devenit un pianist reprezentativ al acestui gen muzical în România – premiat în trecut în cadrul mai multor competiţii, între care se regăsesc Festivalul de Jazz de la Sibiu și Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Tg. Mureş. În urmă cu câțiva ani, îl vedeam în ipostaza de student al academiei IConArts, sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian, dar în 2018, revine la IConArts, de data aceasta pentru al doilea an în care ocupă locul de la catedră. Mai multe detalii despre eveniment: AICI. Bilet: 60 lei (bilet.ro).

Mircea Vintilă

Terasa Berăria H

Sunetele Orașului: săptămâna 19-25 octombrie

Marți, 20 octombrie, ne bucurăm de cea mai bună muzică folk alături de legendarul Mircea Vintilă, pe terasa Berăriei H, de la ora 20:30. Alături de formația de acompaniament Brambura, membru al supergrupului Pasărea Colibri sau chiar solo, Vintilă rămâne imaginea consacrată a primei generații de muzicieni folk din România. Începând de la „Lordul John”, „Bade Ioane” și „Mielul”, până la piese recente, cum ar fi  „Ceva se întâmplă cu noi” și „Musette”, toate creațiile sale trezesc nostalgii și poartă cu ele un București de altădată. Acest București nu l-a păstrat doar pentru noi, ci l-a dus peste hotare în turneele sale în afara țării – în anii ’90 muzica sa se auzea în Austria, Franța, Germania, Rusia, Slovacia, America și Canada. În această seară intrarea este liberă, iar rezervarea locurilor din timp este recomandată!

A-C Leonte & The Bash

Green Hours

Sunetele Orașului: săptămâna 19-25 octombrie

A trecut aproape un an de când au urcat pe scenă în această formulă și de mult le simțeam lipsa: A-C Leonte & The Bash la Green Hours, vineri, 23 octombrie, de la ora 19:00. Ana-Cristina Leonte (voce, vioară & fx) este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine, formată în urma unei varietăți de experiențe muzicale: cântă muzică de cameră, la vioară sau muzică rock, ajunge mai apoi în propriul său cvintet și colaborează cu numeroși mari artiști ai jazzului, atât din România, cât și din străinătate. Împreună cu grupul Electric Brother testează noi teritorii și își dezvoltă pasiunea pentru muzica electronică. În această seară, alături de Albert Tajti (claviaturi & bass synth), Alex Arcuș (sax, flaut, bass synth & fx) și Tavi Scurtu (baterie) vor interpreta melodii de pe noul lor album, „Dream House”, dar și noi compoziții. Mai multe detalii: AICI. Bilet: 40 lei (bilet.ro).

Damian Drăghici & Taraful

Grădina Urbană 

Sunetele Orașului: săptămâna 19-25 octombrie

Sâmbătă, 24 octombrie, suntem așteptați la Grădina Urbană, pentru un concert marca Damian Drăghici & Taraful, începând de la ora 20:00. Viața artistului este la fel ca muzica pe care o cântă: uimitoare, profundă, te pune pe gânduri și iese din orice tipar. Pasiunea pentru muzică începe de la vârsta de 3 ani, iar la 10 ani, se dedică complet naiului. Câțiva ani mai târziu înregistra deja cu Orchestra de muzică populară Radio din București. La vârsta de 18 ani fuge din țară și își începe adevăratul periplu muzical. Apare pe albumul „Winter solstice”, câștigător al unui Grammy, cântă alături de Joe Cocker, James Brown și Cindi Lauper, Shaggy, Zucherro, în cadrul turneului european „Night of the Proms Tour”, iar în 2017 primește discul de aur pentru albumul “Gipsy Rock – Change or Die”. Stilul pe care îl abordează nu a fost niciodată constant și frecvent printre instrumentele tradiționale lăutărești se strecoară elemente de rock, dubstep, reggae și gypsy blues. Bilet: 75 lei (iabilet.ro).

 

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută