Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

O scrisoare pierdută (un spectacol de Horațiu Mălăele după I.L. Caragiale) @ TNB

O scrisoare pierdută

O scrisoare pierdută @ TNB

 

O scrisoare pierdută este un spectacol ridicat pe profilul vechii Scrisori, într-o formulă nouă, adăugată și îmbogățitoare, spre liniștea conservatorilor și patima iubitorilor de teatru”. Horațiu

După 10 ani de la premiera ”Scrisorii”, una din cele mai personale viziuni care au dat unicitate programului “Caragiale 2012 la TNB”, Horațiu Mălăele  propune pentru 2022 (când aniversăm 170 de ani de la nașterea autorului)  o versiune spectacologică ”revăzută și adăugită”: dacă în 2012, regizorul Mălăele optase pentru renunțarea la întregul act 3 al comediei lui Caragiale, în 12 ianuarie 2022, O scrisoare pierdută revine pe scena Sălii ”Ion Caramitru” a TNB, în integralitatea ei, cu toate ingredientele pe care le aduce în plus ultimul act al acestei savuroase istorii de amor și intrigă politică.

 

O distribuţie de zile mari va da viaţă lumii atât de colorate din scena şi din culisele politichiei româneşti. Alături de: Horațiu Mălăele (Dandanache),  Mircea Rusu (Tipătescu), Virgil Ogăşanu (Trahanache), Mihai Constantin (Caţavencu), Marian Râlea (Cetăţeanul turmentat), Raluca Petra (Zoe), Marius Rizea (Farfuridi), Mihai Calotă / Eduard Adam (Brânzovenescu), Marcelo S. Cobzariu (Pristanda), în scenă vor intra numeroși ”cetățeni” și ”polițiști, dar și o fabuloasă orchestră condusă de maestrul acordeonului, Emy Drăgoi.

 

  • un spectacol de Horațiu Mălăele după I.L. Caragiale
  • Regie: Horaţiu Mălăele
  • Scenografie: Maria Miu
  • Muzica: Emy Drăgoi
  • Asistent regie: Viorel Florea
  • Regizor scenă: Viorel Florea 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: TNB

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută