Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/07/2023
Film

PREMIERĂ | „Casa bântuită”, o întâlnire cu fantomele din parcul Disney

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii PREMIERĂ | „Casa bântuită”, o întâlnire cu fantomele din parcul Disney Share PREMIERĂ | „Casa bântuită”, o întâlnire cu fantomele din parcul Disney
casa bantuita haunted mansion


„Casa bântuită” / Haunted Mansion, o întâlnire cu fantomele din parcul Disney

După cum deja ne-a obișnuit de-a lungul anilor, Disney recurge adesea la adaptarea pentru marile ecrane a temelor din parcurile sale de distracţii (Pirates of the Caribbean, Tomorrowland, Jungle Cruise), iar comedia Fantasy-Horror Casa bântuită este o nouă dovadă în acest sens, ba, mai mult, reprezintă un remake al deja cunoscutei pelicule Haunted Mansion din 2003, care l-a avut pe celebrul actor comic Eddie Murphy în rolul principal.

Sinopsis:

Adaptarea, ce reprezintă un mix între comedie, horror, dramă și fantasy, aduce în prim plan povestea unei mamei singure, Gabbie, care, alături de fiul ei de 9 ani, Travis, se mută într-un conac din New Orleans.

Acesta, deși în aparență pare o simplă locuință cu oarecare vechime, se dovedește a fi învăluit într-o atmosferă sumbră, plină de secrete și… de câteva fantome nu foarte prietenoase.

Astfel, în speranța de a reuși să „elibereze” casa de spiritele rele care au pus monopol asupra conacului, Gabbie apelează la ajutorul unei echipe cel puțin interesante – un ghid turistic, un clarvăzător, un istoric și un preot – în speranța că aceștia o vor ajuta la exorcizarea și curățarea conacului proaspăt cumpărat.

Filmul o are în rolul principal pe Rosario Dawson – consacrată pentru filme precum Men in Black II, Seven Pounds sau Rent -, în care aceasta joacă alături de LaKeith Stanfield (îndrăgit pentru roluri în lungmetraje precum Knives Out, Get Out, Sorry to Bother You sau Uncut Gems), Tiffany Haddish (Like a Boss, Girls Trip), Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once, Halloween, Knives Out) sau Danny DeVito (Batman Returns, Matilda, The Rainmaker).

Galerie foto Casa bântuită

Unul dintre aspectele care se anunţă a fi remarcabile este ambientul ameninţător și plin de suspans, care pare a fi susținut de o tehnică de filmare şi editare impecabilă.

Pe măsură ce povestea se dezvoltă, sunetele misterioase și jocul de lumini și umbre creează o tensiune crescândă, amplificând senzația de neliniște și pericol iminent, culminată pe alocuri de scene umoristice.

Trailere Casa bântuită

Casa bântuită (Haunted Mansion), regizat de Justin Simien (Dear White People, Bad Hair), după un scenariu de Katie Dippold (The Heat, Spy, Snatched), va avea premiera în cinematografele din România pe 28 iulie 2023.

Filmul a creat deja speranțe datorită distribuției, cât și a trailerului incitant, fiind așteptat de cinefilii de pretutindeni, dornici să compare lungmetrajele lansate la două decenii distanță.

Text de Mădălina Lefter | Film | Premiere | Recomandari

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută